Name:
 Ahti Vaara
Syntynyt:
 27.3.1948
Birthplace:
 Rovaniemi, FInland
Race career:
 6-kertainen suomen mestari jää- ja rata-ajoissa. Ajoura vuosina 1966-1976.
Team:
 Fiat abarth team
Car:
 Fiat abarth 850tc, Fiat abarth 1000tc & Fiat 128 sportcube 1300

Ahti Vaara on ollut autojen kanssa tekemisissä syntymästään lähtien. Hänen isänsä omisti autoliikkeen ja isä harrasti myös autourheilua. Kiinnostus autoihin ja autourheiluun tulikin isän perintönä.
Nuorena Vaara harrasti kaikenlaista urheilua: jalkapalloa, mäkihyppyä, jääpalloa ja laskettelua. Nuoret pojat järjestivät omia kilpailuja kaikissa lajeissa, mutta käänteentekevä kilpailu, johon Vaara osallistui, oli polkupyöräkilpailu. Tämän kilpailun Vaara voitti. Vauhdikas pyöräily ei kuitenkaan riittänyt, vaan ajokortin saatuaan Vaara siirtyi autourheilun pariin.
Vuonna 1966, 18-vuotiaana, Vaara osallistui ensimmäiseen rata-ajokilpailuunsa Keimolassa. Allaan Fiat 850 Vaara oli harjoitusajoissa 6. nopein, ja kilpailussa hän sijoittui viidenneksi. Seuraavana vuonna Espoossa irtosi jo rata-ajojen Suomen mestaruus. Nyt autona oli maahantuojan tehdasauto Fiat Abarth 850 TC. Suomen mestarina Vaara jatkoi myös seuraavana vuonna jäällä ja radalla. Rata-ajojen mestaruus oli Vaaralla hallussaan vuosina 1967-1971.Ajoura kesti vuoteen 1976.
Ajouran jälkeenkin Vaara on ollut tekemisissä autojen kanssa. Hän toimi automyyjänä niin isänsä kuin muidenkin autoliikkeissä.
Eläkkeellä ollessaan Vaara on jatkanut auto harrastuksiaan. Nykyään hän ajaa näytösajoja ja entisöi vanhoja autoja.

page top